Actieve vakantie Griekenland

Actieve vakantie Griekenland: Misschien bent u nog nooit op Kreta in Griekenland geweest en heeft u geen idee van hoe veelzijdig het eiland is. Voor iedere leeftijd en interesse is er iets leuks te doen; van interessante bezienswaardigheden op Kreta tot luieren op het strand en van prachtige natuurwandelingen tot snorkelen in de Middellandse Zee. Niemand hoeft zich te vervelen. Omdat er veel te doen is op het Griekse eiland, creëren we iedere week voor onze gasten een programma met activiteiten op Kreta. We houden er rekening mee, dat niet iedereen van hetzelfde houdt en zorgen voor de nodige afwisseling.

De Mesonas kloof, wandelen bij Kavoussi Kreta: Maandag gaan we wandelen we in de Mesonas kloof in Oost-Kreta. Het is een behoorlijk pittige wandeling die begint bij het dorp Kavoussi en langs archeologische nederzettingen als Vrontas, Azoria en Kastro gaat. Onderweg hebben we regelmatig een adembenemend uitzicht over de Baai van Mirabello. Grote delen van de wandeling gaan over een kalderimi, de oude verbindingswegen of eigenlijk ezelspaden op Kreta. In deze prachtige omgeving liggen veel overblijfselen van de rijke geschiedenis van Kreta.

Wandelen naar Kainourgio Chorio Kreta: Niet ver van onze accommodatie in Kokkini Hani zijn een aantal traditionele dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Op dinsdag wandelen met een deel van onze gasten door het berglandschap naar Kainourgio Chorio. De terugweg gaat via Anopoli waar een ander deel van onze gasten een kookworkshop volgt in een olijfgaard. Hier worden voldoende heerlijke Griekse gerechten voorbereid, zodat ook de hongerige wandelaars mee kunnen eten.

Snorkelen bij Preveli Zuid-Kreta – Actieve vakantie Griekenland: De meeste goede reisgidsen over Kreta noemen wel het palmenbos bij Preveli aan de zuidkust. Vanuit de Kourtaliotiko kloof stroomt een rivier met verfrissend water naar het beroemde strand van Preveli en komt uit in de Libische Zee. Langs de rivier groeien Kretenzische palmbomen (phoenix theophrasti) en oleanderstruiken, waardoor het gebied een tropische uitstraling heeft. Een wandeling in deze prachtige omgeving op woensdag sluiten we af met tijd om te snorkelen.

Een verrassende wandeling op Kreta: Op donderdag gaan we wandelen in de prachtige natuur van Kreta. Op het eiland zijn oneindig veel opties voor een natuurwandeling; er zijn veel kloven die in juni goed te bewandelen zijn, maar een bergwandeling op Kreta is in deze tijd van het jaar ook nog goed te doen. Waar we op donderdag naartoe gaan, laten we nog even in het midden. We hebben veel gasten, die jaarlijks terugkomen. Misschien kunnen zij aan de foto’s zien waar we zijn.

Bootexcursie Kreta: Als de weersomstandigheden het toelaten, is er vrijdag een boottocht met de Zorbas-boot naar onder andere de baai van Agios Georgios bij Chersonissos. We varen langs de noordkust van Kreta en leggen aan in de baai. In de baai kunt u snorkelen naar de grot in het water, zwemmen of luieren op het dek van de boot. Een dag op het water doorbrengen staat bij veel mensen op de wensenlijst met activiteiten op Kreta.

 

Actieve vakantie Griekenland: Bovenstaand weekprogramma is slechts een klein voorbeeld van wat er allemaal te doen is op Kreta. Ons aanbod van excursies die wij organiseren, is heel uitgebreid. Op die manier kunnen we iedereen iets leuks bieden om te doen. Bovendien kunt u met speciale wensen ook altijd bij ons terecht. Wel horen we die graag ruim van tevoren, zodat wij ons excursieprogramma eventueel aan kunnen passen. Stuur ons in dat geval een mailtje voordat u naar Kreta op vakantie komt.