OUTDOOR KRETA

Er is geen mooiere manier om gezamenlijk outdoor Kreta te ontdekken dan door een aantal flink actieve outdoor excursies. Hieronder vindt u verschillende mogelijkheden:

Jeep safari op Kreta
Onze jeep safari’s staan bekend als dagen vol avontuur, cultuur en ongedwongen plezier. Momenteel hebben wij 8 verschillende routes uitgezet, waarbij alle mogelijke delen van Kreta onverhard bezocht kunnen worden. Natuurlijk moeten we hier en daar over asfalt, maar we hebben dit tijdens elke route geprobeerd tot een minimum te beperken. De tochten zelf gaan door prachtige natuurgebieden, langs authentieke bergdorpjes en dwars door ruige rotsformaties. Tussen het stof happen door genieten we van een eigengemaakte bak koffie en een outdoor bbq lunch. Een dag geschikt voor jong en oud die u niet snel zult vergeten.

Meerdaagse safari’s
We bieden u de mogelijkheid een keus te maken uit 2, 3 of 4 verschillende safari’s met overnachtingen in de verschillende door ons aanbevolen accommodaties. Zelfs een hele week in een jeep het eiland over is een optie. De safari’s zijn ook allemaal te combineren met een aantal dagen wandelen, fietsen, zeilen, snorkelen, etc. etc. Via e-mail informeren we u graag verder.

Quad tour en buggy rally
De Kretenzer bergen en binnenlanden lenen zich bij uitstek voor een tour met quads of buggies. Het rijden van deze voertuigen valt in de regel niet mee: gas geven, draaien, evenwicht bewaren… kortom een uitdaging voor de liefhebber. Tijdens de tochten laten we u mooie stukken onbekend Kreta zien en snuift u tussen al het plezier door een flinke neus vol cultuur.

Abseilen & rappel op Kreta
Een fantastische outdooractiviteit is de excursie abseilen. We nemen u mee naar een behoorlijke hoogte waar we u met ervaren instructeurs kennis laten maken met het abseilen op een veilige en verantwoordelijke manier. U dient voor deze dag een normale conditie te hebben en in goede gezondheid te verkeren. Ook de ervaren abseiler kan bij ons terecht, laat u ons via e-mail uw ervaringen tot dus ver weten, zodat we u op de juiste manier kunnen informeren.

Mountainbiken en fietsen
Niets zo heerlijk als een dag flink fietsen door de bergen. We hebben een aantal routes voor u uitgezet in verschillende gradaties van moeilijkheid zodat men vooraf weet waaraan men begint. U kunt deze routes alleen fietsen met behulp van onze kaarten of u kunt via ons een begeleide mountainbike excursie boeken… het is aan u. In samenwerking met een volledig legitiem verhuurbedrijf verzorgen wij voor u de juiste fiets of mountainbike, inclusief verzekeringen, zodat u ontspannen door de omgeving kunt fietsen.

Hiken en wandelen
Tijdens een outdoor vakantie mag een mooie kloofwandeling niet ontbreken. Wij bieden een groot scala aan wandelingen aan over het gehele eiland. Leest u op uw gemak onze pagina wandelen en hiken door. Bij elke wandeling staat aangegeven hoe lang en hoe zwaar deze is zodat u goed geïnformeerd een keuze kunt maken.

Wateractiviteiten op Kreta
Ook een aantal activiteiten op het water zijn leuk om te doen. Bijvoorbeeld kanoën. Met de kano vaart u langs de kust en ziet de prachtige stranden van Kreta.