Voorjaar op Kreta: Pasen op Kreta

Tijdens het grootste feest van Griekenland organiseren wij onderstaande excursies en activiteiten op Kreta. U kunt een keus maken uit de mogelijkheden en zo zelf uw programma samenstellen, mocht u echter niets willen missen van deze grandioze periode, dan raden wij u aan aan alles mee te doen.

Rivierentocht
Een heerlijke natuurwandeling door bergdorpen en oude rivierbeddingen waarbij we u kennis laten maken met het onbekende Kreta. We besteden aandacht aan de wildgroeiende bloemen en kruiden, de geschiedenis van het gebied en bovenal de tradities van de Kretenzer tijdens Pasen. Deze wandeling is geschikt voor jong en oud. Een hoogtepunt in uw vakantie in het voorjaar op Kreta.

Griekse kookworkshop
Juist tijdens Pasen zijn er veel traditioneel Griekse gerechten. Samen met onze chefkok maakt u heerlijke Paas-gerechten en bereidt u de Paasmaaltijd voor. Een fantastische dag waar jong en oud veel plezier aan beleven en waarmee u, weer thuis, uw gasten kunt trakteren op typisch Kretenzer Paasgerechten. Dit maakt uw vakantie op Kreta zeer speciaal.

Paaswandeling
Op deze dag maken we een avontuurlijke wandeltocht door een prachtig natuurgebied. De route gaat door een wild gebied dat u soms het gevoel geeft in de jungle te zijn beland. U zult kennis maken met de inheemse flora en fauna, wilde kruiden plukken en bovenal genieten van de heerlijke buitenlucht. De wandeling is 10 tot 12 km en is geschikt voor elke wandelaar die van een avontuur houdt. Dit behoort natuurlijk tot een van de hoogtepunten van het Pasen op Kreta.

De Paasmis
We nemen u mee naar de Paasmis in de lokale kerk waar het hele dorp aanwezig zal zijn. U mag op deze avond de Kretenzer en zijn tradities van zeer dichtbij meemaken en zelfs deelnemen aan alle rituelen, ongeacht uw geloof. Een nacht die geen enkele Kretaliefhebber mag missen.

Outdoor koken
Van oudsher is de Kretenzer gewend veel in de vrije natuur te koken. Hierbij worden heel andere technieken gebruikt die we u graag laten zien en bij brengen. We vertoeven deze dag boven op een berg waarbij ook de niet koker aan zijn trekken komt. Terwijl de chefs in spe zich bekend maken met nieuwe kookkunsten maakt de rest van het gezelschap een heerlijke wandeling waarbij alvast hout gesprokkeld wordt en kruiden worden geplukt voor onze bergthee. Deze dag kan naar behoefte uitgebreid worden met een bezoek aan de markt in Heraklion. Dat is op zich al een bijzondere belevenis.

Wilt u meer weten over bovenstaand programma, neemt u dan alstublieft contact met ons op.