ACCOMMODATIE EN APPARTEMENTENVERHUUR IN PALEOCHORA

De charmes van een vissersdorp
In het meest Zuid-Westelijke deel van Kreta vindt u het vissersdorp Paleochora. Een klein, traditioneel dorp waar vooral de vis en de Griekse keuken liefhebber zijn hart kan ophalen. Direct aan de kust ligt de traditionele taverne van Manos en Maria met de bijbehorende appartementen.

Traditioneel Kreta
Paleochora is alleen via de stad Chania te bereiken, een kleine 75 kilometer naar het zuiden, een ritje dat zeer de moeite waard is. Een dorp waar de tijd lijkt stil te staan met idyllische steegjes en vissers die uit een roman van Kazantzakis zijn gestapt…. beetje het ‘Zorba de Griek’-gevoel. Vanuit de appartementen zit u binnen 2 minuten op het kiezelstrand en wordt het frappeetje (koude koffie) u bij wijze van spreken al achterna gebracht! Gaat u liever naar een zandstrandje, dan moet u een stukje verder… 5 minuutjes lopen! ’s Avonds gaan de straten dicht voor het verkeer en gooien alle taverna- en kafeneionhouders de tafels en de stoelen naar buiten. Het enige dat men nog hoort is het bestek tegen de borden, het klinken van de glazen en bovenal het gelach om de grappen van de buurman..

Appartementen Paleochora, Kreta
De typisch Griekse familiesfeer heerst alom, u kunt zich hier baden in gastvrijheid. De appartementen zijn traditioneel en eenvoudig ingericht, toch is alles dat u nodig heeft aanwezig. Het kleine keukenblok is voorzien van een ijskast en kookplaat en natuurlijk heeft u beschikking over een airco. In het familierestaurant kunt u heerlijk eten, de Kretenzer houdt van uitgebreid en lang tafelen en u schuift natuurlijk aan.

Excursies
Er zijn veel prachtige plekken te bezoeken vanuit het dorp waar een bezoek aan het schiereiland Elafonissi er met kop en schouders boven uit steekt. De schoonste en helderste wateren van Europa worden hier op uw netvlies gebrand…. U waant zich in het Caribisch gebied, een ervaring om nooit te vergeten.
Wij raden u dit appartement vooral aan als u gebruik wilt maken van onze fly-drive mogelijkheden.