KOOKWORKSHOPS: KOKEN OP KRETA

KOOKWORKSHOPS: KOKEN OP KRETA

Een culinaire vakantie
Kreta is sinds jaar en dag wereldberoemd vanwege het Mediterraanse dieet. Niet alleen zijn de eetgewoonten van de Kretenzer een van de meest gezonde ter wereld, het is ook nog eens een bijzonder uitgebreide keuken. Van salades tot bonenschotels, van speklapjes tot haas en lam, van sardientjes tot de meest exotische schelpdieren… er ontbreekt niets. Voeg daar aan toe de extra virgin olijfolie, de vers geplukte kruiden en de vaak zelf verbouwde groenten en u heeft het recept voor heerlijk tafelen.

Kook workshops van 1 dag
Wij organiseren al vele jaren diverse kook workshops waarbij we u de geheimen van de Griekse en Kretenzer keuken leren kennen. U kookt samen met onze kok in een dag minimaal 5 verschillende gerechten, zodat u eenmaal  thuis vriend en vijand kunt verrassen. Eventueel nemen we u in de ochtend eerst mee naar de beroemde zigeunermarkt om de benodigde inkopen te doen. Aan het eind van onze dag Grieks koken proeven wij gezamenlijk alle gemaakte gerechten onder het genot van een drankje.

 

 

Uitgebreide kook cursussen
Voor de echte liefhebber of de professional organiseren wij 7 en 10 daagse kook cursussen. We diepen tijdens deze dagen de Griekse keuken uit tot op de bodem waarbij we elke dag een ander facet van het Kretenzer dieet aandoen. We nemen u mee tijdens de inkopen, gaan de natuur in om kruiden te plukken, leren u werken met hout oven, steen oven en groot spit, etc. etc. etc. Afhankelijk van het seizoen nemen we u tijdens deze dagen mee naar de kaasmakerij, de olijfolie fabriek of de wijnboer. We geven ook graag gehoor aan speciale wensen zoals: Griekse desserts, klein en groot gebak en inmaken van fruit en of groenten.

Speciale diëten
De Griekse keuken leent zich uitstekend voor vegetariërs, diabetes patiënten en lactose intolerantie. Er zijn meerdere gerechten die op een van deze groepen van toepassing zijn en wij organiseren voor u met alle liefde een kook workshop waarin vooral de speciale diëten aandacht krijgen. Stuurt u ons een e-mail zodat we u hierover uitgebreid kunnen informeren.

Kookles-Kookcursus-op-Kreta Kook-Workshop-Op-Kreta

Het Kreta Online Griekse kookboek
Een groot aantal van de gerechten die we tijdens bovengenoemde cursussen maken hebben we voor u handig en overzichtelijk op een rijtje gezet. Het kookboek is te bestellen via het internet! U kunt ons gerust een mailtje sturen.

Excursie-Koken-op-Kreta Koken-op-Kreta-Vakantie

Neem een kijkje in ons Kookcursus fotoboek

Op deze pagina vind u de laatste informatie over de mooiste, indrukwekkendste en leukste excursies die we aanbieden voor uw onvergetelijke vakantie op Kreta. Daarnaast zijn we dagelijks bezig met het samenstellen van nieuwe excursies en activiteiten om u een onvergetelijke vakantie op Kreta te bezorgen! Heeft u nog vragen, speciale wensen of wilt u een vakantie naar Kreta boeken? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden alle mailtjes altijd persoonlijk en ieder mailtje binnen 24 uur! .