KOOKWORKSHOPS: KOKEN OP KRETA

Kookworkshops: koken op Kreta
Kreta is sinds jaar en dag wereldberoemd vanwege het Mediterrane dieet. Niet alleen zijn de eetgewoonten van de Kretenzers een van de meest gezonde ter wereld, het is ook nog eens een bijzonder uitgebreide keuken. Van salades tot bonenschotels, van speklapjes tot haas en lam, van sardientjes tot de meest exotische schelpdieren… er ontbreekt niets. Voeg daar aan toe de extra virgin olijfolie, de vers geplukte kruiden en de vaak zelf verbouwde groenten en u heeft het recept voor heerlijk tafelen. Om u deze gerechten te leren koken organiseren wij kookworkshops.

Kookworkshops van 1 dag
Wij organiseren al vele jaren diverse kookworkshops waarbij u de geheimen van de Griekse en Kretenzer keuken leert kennen. U kookt samen met onze kok in een dag minimaal 5 verschillende gerechten, zodat u eenmaal thuis vriend en vijand kunt verrassen. Eventueel nemen we u in de ochtend eerst mee naar de beroemde zigeunermarkt om de benodigde inkopen te doen. Aan het eind van onze dag Grieks koken proeven wij gezamenlijk alle gemaakte gerechten onder het genot van een drankje.

 

Uitgebreide kookcursussen
Voor de echte liefhebber of de professional organiseren wij 7- en 10-daagse kookcursussen. We diepen tijdens deze dagen de Griekse keuken tot op de bodem uit waarbij we elke dag een ander facet van het Kretenzer dieet aandoen. We nemen u mee tijdens de inkopen, gaan de natuur in om kruiden te plukken, leren u werken met houtoven, steenoven en groot spit, etc. etc. etc. Afhankelijk van het seizoen nemen we u tijdens deze dagen mee naar de kaasmakerij, de olijfoliefabriek of de wijnboer. We geven ook graag gehoor aan speciale wensen zoals: Griekse desserts, klein en groot gebak en inmaken van fruit en/of groenten.

Speciale diëten
De Griekse keuken leent zich uitstekend voor vegetariërs, diabetes patiënten en mensen met lactose intolerantie. Er zijn meerdere gerechten die op een van deze groepen van toepassing zijn en wij organiseren voor u met alle liefde een kookworkshop waarin vooral de speciale diëten aandacht krijgen. Stuurt u ons een e-mail zodat we u hierover uitgebreid kunnen informeren.

Het Kreta Online Griekse kookboek
Een groot aantal van de gerechten die we tijdens bovengenoemde cursussen maken hebben we voor u handig en overzichtelijk op een rijtje gezet. Het kookboek is te bestellen via het internet! U kunt ons gerust een mailtje sturen.

 Neem een kijkje in ons Kookcursus fotoboek.