WANDELEN EN HIKEN OP KRETA

Wandelen en Hiken op Kreta

Kloof wandelingen, hikes en natuur tochten
Voor de natuur liefhebber en de actieve mens is Kreta een waar paradijs. Het wisselende landschap zal u steeds weer versteld doen staan. Onderstaand vindt u een overzicht van de vele wandel excursies die wij bieden. Door een selectie te maken uit het grote aanbod kunt u uw eigen wandel en hike vakantie samenstellen, u kunt ook kiezen uit een van de meerdaagse wandelingen die we bieden. De wandelingen zijn te combineren met alle andere activiteiten uit ons aanbod waarmee we hopen u een vakantie op maat te bieden.

Tamariskos Kloof
Een prachtige hike met als hoogtepunt een waterval van zeker 30 meter. Het natuur gebied zelf doet ons denken aan een jungle. Een echte wildernis waarbij we regelmatig ons eigen pad moeten maken, over water moeten om op ons wandelpad te komen en flink moeten klimmen en klauteren. Het is meer dan de moeite waard zodra u zicht heeft op de prachtige waterval. We eindigen deze tocht op een verlaten strand waar u even heerlijk de zee in kunt. De wandeling is slechts 6 km en is voor de meeste wandelaars geschikt die van een uitdaging houden.

Aposelemis Canyon
De Aposelemis Canyon is lang geleden gemaakt door schaap herders om hun schapen en geiten vanuit de bergen naar het dal te brengen. Vrijwel de gehele winter staat er water in de kloof waardoor u er een scala van inheemse planten en bloemen zult vinden. De kloof staat tevens bekend als broedplaats van gieren. Deze indrukwekkende roofvogels komt u dan ook regelmatig tegen. Een bijzonder mooi natuur gebied waar we hier en daar moeten klimmen en klauteren over grote of loszittende stenen. De hike is 8 tot 10 km lang en is geschikt voor iedereen met een redelijke conditie en goede gezondheid.

Milos Skalopatia
Een tocht over oude ezel paden “kalderini” genaamd, door een zeer indrukwekkend natuurgebied. Zowel zomer als winter stroomt er water door de kleine beekjes waardoor de omgeving altijd groen is. Het gebied staat bekend als broedplaats van schildpadden die we dan ook regelmatig in het zonnetje zullen zien liggen. Een unieke route die nog geen massa toerisme kent. De wandeling is geschikt voor iedereen en kan aangepast worden van makkelijk (7 km), normaal (12 km) tot zwaar (20 km).

Patsos Kloof
Een avontuurlijke hike door een spectaculaire kloof. Het pad voert ons tussen hoge rotswanden waarbij we soms met aan de wand gemonteerde kettingen ons evenwicht moeten bewaren. In voor en najaar stroomt er water door de kloof waardoor we ook regelmatig natte voeten zullen krijgen en ons met behulp van touwen voort moeten bewegen. Op sommige plekken in de kloof zijn houten bruggetjes gebouwd waar we overheen moeten. Een uitdagende en indrukwekkende wandeling van ong. 7 km, geschikt  voor elke wandelaar die van een uitdaging houdt met behoorlijk wat klim en klauter werk.

Wandelen-op-Kreta Wandelen-op-Kreta-Excursie

Aradena Kloof
We beginnen onze wandeling vanaf het dorp Sfakia in Zuid Kreta waar we over een zeer hoge spectaculaire brug de kloof oversteken met prachtig uitzicht. Daarna duiken we de  kloof zelf in waar we in het voorjaar wilde orchideeën en irissen kunnen aantreffen. Na een wandeling van ong. 3 uur komen we uit op een prachtig strand vanwaar we over de rotsen richting het dorp Loutro lopen. Na de lunch vertrekken we per boot naar ons ophaal punt. Een zeer unieke wandeling die vrijwel parallel loopt aan de Samaria kloof en waar bijna geen andere vakantiegangers komen. De wandeling is 10 km lang en is geschikt voor alle wandelaars met een goede gezondheid en een redelijke conditie.

Agio Farango Kloof
Een korte kloof wandeling in Zuid Kreta tussen indrukwekkend hoge rotswanden. Zodra we de kloof uitkomen hebben we een adembenemend uitzicht op de Libische Zee waar we heerlijk kunnen zwemmen en snorkelen in de helderste wateren van Europa. Terwijl wij de barbecue aansteken kan de wandel liefhebber de prachtige omgeving vanaf het strand bekijken waarna we gezamenlijk heerlijk lunchen. De wandeling is 6 km en werkelijk voor iedereen geschikt, zowel jong als oud.

Kritsa Kloof
De kloof van Kritsa is een rond wandeling van 10 km waarbij we hier en daar flink zullen klimmen en dalen. De kloof zelf is een beleving met zijn woeste rots partijen, ruige natuur en hoge gladde wanden. Het smalste deel van de kloof is slechts 90 cm, u kunt hier met gemak beide wanden tegelijkertijd aanraken. In voor en najaar wil er nog wel eens water in de kloof staan, we volgen ons pad langs het water via ijzeren beugels die in de rots wanden zijn gemonteerd.  Met goede wandel schoenen is deze wandeling geschikt voor iedere wandelaar met een goede gezondheid en redelijke conditie.

Wandelen-op-Kreta-Griekenland Wandel-excursie-op-Kreta

Sarakina Kloof
Deze kloof ligt in de buurt van het dorp Mirtos in het zuiden van Kreta en staat vooral bekend om zijn prachtige natuur. Zowel voor als najaar loopt er water door de kloof en verandert het wandelgebied in een verzameling van kleine beekjes en stroompjes. We zullen hier dan ook regelmatig natte voeten halen en af en toe zelfs een stukje moeten zwemmen. De hike is uitermate geschikt voor de warme zomer maanden omdat we vooral in de schaduw lopen en er dan minder tot geen water in de kloof staat. De lengte van het pad is ong. 8 km en kan voor de liefhebber uitgebreid worden tot 10 km. De tocht is geschikt voor elke wandelaar die geen probleem heeft met een nat pak.

Samaria Kloof
De Samaria kloof staat bekend als mooiste en langste kloof van Europa. Een 17 km lange en indrukwekkende wandeling tussen zeer hoge rotswanden die eindigt in het dorpje Agia Roumeli met een adembenemend uitzicht op de Libische Zee. Wij reserveren graag uw excursie naar deze kloof waarbij we u van te voren aangeven dat de kloof zeer druk bezocht wordt in de openings-maanden vanaf Mei tot en met Oktober. De wandeling is geschikt voor mensen met een goede gezondheid en goede conditie.

Skotino Grot
Een prachtige natuurwandeling met een bezoek aan de grotten van Skotino. Terwijl we de eerste kamer van de grot bezoeken vertellen we u over de indrukwekkende geschiedenis en de heersende mythes en legendes. Met de liefhebber gaan we onder begeleiding naar de tweede kamer van de grot waar u het complexe gangenstelsel zult zien en kunt genieten van de stalagmieten en stalactieten. We vervolgen onze tocht door het glooiende gebied rond het dorp, dwars door de olijfgaarden. Deze wandeling is geschikt voor de meeste wandelaars, is 12-14 kilometer lang en kan aangepast worden aan de behoefte van de klant.

Meerdaagse wandelingen
2-dagen wandelen in Zuid Kreta
Een bijzonder gewilde combinatie is onze 2 daagse wandeltocht in het gebied rond Mirtos in Zuid Kreta. De eerste dag wagen we ons aan de Sarakina kloof zoals boven beschreven. We overnachten in Mirtos. ‘S avonds maken we een korte wandeling naar de sterrenwacht om de adembenemende sterren hemel van Zuid Kreta te bewonderen. De tweede dag nemen we u mee op een wandeling naar het verlaten dorp Kalami. Dit dorp is eind jaren 50 door zijn bewoners achtergelaten en geeft een zeer goede indruk van het leven op Kreta in die tijd. In menig huis zijn persoonlijke bezittingen achtergelaten, in het oude schooltje hangt het bord nog aan de muur en staat het telraam zelfs nog op het bureau van de leraar. We eindigen onze tocht aan een van de mooiste zand stranden van Kreta waarna we ons huiswaarts keren.

2-dagen wandelen in Centraal Kreta
Een zeer avontuurlijke wandeltocht door een bijzonder mooi natuur gebied. Deze tocht vindt plaats in de buurt van het dorp Milos zoals boven geschreven. We lopen ongeveer 32 km in twee dagen waarbij we genieten van de flora en fauna, natuurlijk de schildpadden broedplaats zullen bezoeken, kennis zullen maken met de lokale bevolking, bekend zullen raken met verschillende typisch Kretenzer tradities, zullen overnachten in de open lucht, kortom: een tocht voor de avontuurlijke Kreta liefhebber.

We bieden u tevens de mogelijkheid om een 3 tot 5 daagse wandeltocht te maken van Noord naar Zuid Kreta of zelfs een gehele wandelweek waarbij we zwaardere kloof hikes afwisselen met prachtige natuur wandelingen. We geven u hier graag per e-mail meer informatie over.

U kunt ook een kijkje nemen in ons Wandelingen en hikes fotoboek

Op deze pagina vind u de laatste informatie over de mooiste, indrukwekkendste en leukste excursies die we aanbieden voor uw onvergetelijke vakantie op Kreta. Daarnaast zijn we dagelijks bezig met het samenstellen van nieuwe excursies en activiteiten om u een onvergetelijke vakantie op Kreta te bezorgen! Heeft u nog vragen, speciale wensen of wilt u een vakantie naar Kreta boeken? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden alle mailtjes altijd persoonlijk en ieder mailtje binnen 24 uur! .