ONTDEK ZELF KRETA

Er zijn meerdere manieren waarop u zelf Kreta kunt ontdekken. Kreta is een prachteiland dat veel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee, strand en heerlijk weer. Hieronder bespreken we een aantal mogelijkheden waarbij wij natuurlijk al uw reserveringen van appartementen, auto’s, transfers, scooters, brommers, boten of fietsen voor u in orde maken.

Kreta fly & drive
Door onze vele jaren ervaring op Kreta weten we precies welke plaatsen de moeite waard zijn om te bezoeken waarbij we juist aandacht besteden aan het onbekende Kreta. We hebben voor u een Fly & Drive programma samengesteld bestaande uit 14 dagen zodat u al die door ons gevonden plekjes kunt zien. De tour bezoekt het gehele eiland en is inclusief accommodatie, huurauto, verzekeringen, routekaarten en aanspreekpunten. Zoals u inmiddels van ons gewend bent, kunt u dit programma inkorten of verlengen en combineren met wandelexcursies, kookworkshops, duikcursussen, etc. Wij sturen u graag het hele programma toe, mocht u interesse hebben.

Autohuur en -verhuur
Het belangrijkste bij het huren van een auto is dat u een veilig vervoersmiddel krijgt met alle juiste verzekeringen. Wij werken samen met een gerenommeerd verhuurbedrijf dat staat voor kwaliteit en service. Uw verzekering is all-in en zonder eigen risico, u krijgt 24-uurs assistentie en een noodnummer mocht u vaststaan. Houdt u er rekening mee dat u minimaal 21 jaar moet zijn en in tenminste 3 jaar in bezit van een geldig rijbewijs. Prijslijsten en categorieën sturen we u direct toe, mocht u interesse hebben.

Brommer-, motor- en scooterverhuur
Er is niets prettiger dan heerlijk met brommer of motor een zomer eiland te verkennen. Maar dan wel veilig graag! Het bedrijf waarmee wij samen werken is in bezit van alle benodigde vergunningen en goed onderhouden machines. Ook dit bedrijf biedt 24-uurs service over het gehele eiland en zorgt voor vervangend vervoer mocht u vast komen te staan. Zodra u dat aangeeft sturen wij u prijslijsten en mogelijkheden en verzorgen de reservering voor u.

Fietshuur en -verhuur
Het huren van een fiets is vaak wat moeilijker op Kreta, de fervente mountainbiker neemt dan ook vaak zijn eigen fiets mee. Zelf hebben wij een aantal elektrische mountainbikes waarmee we de fietsexcursies uitvoeren en die u ook kunt huren om het eiland zelf per fiets te ontdekken.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer op Kreta werkt verbluffend efficiënt en is een goedkope, prettige manier van reizen. Het openbaar vervoer bestaat uit ofwel de blauwe stadsbus in de grotere steden of de groene bussen die de verschillende dorpen met elkaar verbinden. Zowel winter- als zomerprogramma van deze buslijnen zijn bij onze accommodaties te verkrijgen: voor uitleg en informatie staan we altijd voor u klaar.

Routes en kaarten
In al onze jaren op Kreta hebben we een uitgebreid assortiment van routekaarten verzameld die wij graag met u delen. Het assortiment bestaat uit een zeer groot aantal autoroutes, wandelroutes en wegen, fietsroutes, vaarroutes, etc.  Onze ruime ervaring geeft ons de mogelijkheid u zo breed mogelijk te informeren over de te combineren tochten, interessante bezienswaardigheden en onbekende plaatsen waar het toerisme zich nog niet heeft laten zien. Neemt u gerust contact met ons op mocht u meer willen weten over het een en ander.