Lente: Het voorseizoen op Kreta
De lente is zonder meer een van de mooiste seizoenen op Kreta. De temperatuur schommelt tussen de 17 en 25 graden en het zeewater komt langzaam op temperatuur. Het gehele eiland staat in bloei, u treft een oase van wilde bloemen zoals orchideeën en irissen. Dit seizoen is bij uitstek geschikt voor de natuur- en cultuurliefhebber die graag het eiland wil ontdekken. Alhoewel niet alle bekendere excursies beschikbaar zijn, bieden wij een legio aan mogelijkheden van door onszelf opgezette wandelingen, boottochten en kookcursussen. De viering van het Grieks Pasen is een aanrader in de lente: het grootste feest op Kreta. Het Paasfeest duurt minimaal een week en wij maken u er graag bekend mee. Een uitgebreide uitleg vindt u via de volgende link: Pasen op Kreta.

Zomer: Het hoogseizoen op Kreta
De liefhebber van zee, strand en vooral veel zon komt het best aan zijn trekken in de zomer. In de maanden juli en augustus loopt het eiland vol met toeristen die vooral ondergebracht zijn in grote hotels op het eiland. Er zijn gelukkig nog veel onbedorven plekken op Kreta waar men de lokale bevolking, de tradities en de cultuur kan leren kennen: wij nemen u er graag mee naar toe. Naarmate de zomer vordert, wordt de natuur aan de kust van het eiland wat dor, maar in de binnenlanden blijft het groen overheersen… er is zelfs een waterval te bezoeken. Vooral de tochtjes met boten zijn zeer gewild. In de zomerhitte is er niets zo heerlijk dan snorkelen in de Middellandse Zee of baden bij een verlaten strandje in de Libische Zee. Half augustus begint men op Kreta met het maken van wijn… een excursie naar een lokale wijnboer is dan ook een must. U ziet, u kunt in de zomer kiezen voor grote drukte maar ook voor serene rust… of: wat dacht u van een combinatie?

Herfst: Het naseizoen op Kreta
Nazomeren op Kreta is het eigenlijk, van een echte herfst is geen sprake. Het weer is tot ver in november vaak nog fantastisch, de zee is heerlijk op temperatuur, de nachten zijn minder warm en de regenval is minimaal. Het eiland wordt weer langzaam groen en het agrarische leven op het eiland komt op gang: het wordt tijd voor de olijvenoogst! Een zeer bijzondere tijd om mee te maken, in elk dorp is het een drukte van belang. Hele families trekken er dagelijks op uit om de olijven binnen te halen en treffen elkaar bij de oliefabriek. Ook wordt in deze tijd de Kretenzer drank ‘Raki’ gestookt. Wij nemen onze gasten mee naar deze traditionele stokerijen en fabriekjes zodat ze van begin tot eind het proces mee kunnen maken.

Winter: Overwinteren op Kreta
Of u nu wilt overwinteren of de feestdagen bij ons wilt zijn, Kreta is het eiland bij uitstek. Aan de kust genieten we van een heerlijk mild klimaat (het beste van Europa) en boven in de bergen vinden we pakken sneeuw. Vooral de afwisseling verbaast een ieder telkens weer. U vertrekt ‘s ochtends voor een sneeuwgevecht en bbq in de bergen… binnen het uur bent u weer beneden voor een drankje in de zon. De temperatuur schommelt tussen de 15 en de 20 graden, met uitschieters naar 25 graden. De accommodaties met winterverblijfmogelijkheden zijn allen verwarmd en, belangrijk, in dorpen waar het leven niet stilvalt na het hoogseizoen. De Kerstperiode is een mengeling van oude en nieuwe tradities. Kerst en Oudjaar werden vroeger op Kreta niet zo uitbundig gevierd. Tegenwoordig is dat wel anders. Elk huis is versierd, de grotere steden bieden Kerstmarkten en de dorpen storten zich in de kerstdecoraties met hier en daar zelfs levende Kerststalletjes. Met een mooi programma proberen we voor u de feestdagen onvergetelijk te maken. Kijkt u eens verder op onze kerstpagina via de volgende link: Kerst en Nieuwjaar op Kreta.