In oktober op vakantie naar Kreta

In oktober begint het raki stoken op Kreta. De druivenpulp die over is gebleven bij het stoken van wijn wordt gedestilleerd tot raki. Eigenlijk is Raki dus een heel natuurlijke vorm van sterke drank! Het is mogelijk om in oktober een kijkje te nemen in zo’n raki stokerij, ook wel Kazani genoemd. Wanneer je een kijkje neemt in een Kazani krijg je de kans wat raki te proeven en organiseren we vaak ook een kleine barbecue. Of een aantal andere kleine hapjes voor bij de raki!

Kazani op KretaKreta in OktoberRaki maken op KretaRaki op Kreta

Natuurlijk doen we ook nog veel andere excursies in oktober, bijvoorbeeld het Grieks leren koken is altijd een groot succes. We gaan daarvoor meestal naar een iets zuidelijker gelegen stukje van Kreta, midden in de natuur! Een deel van de vakantiegangers zullen ook een mooie wandeling maken door deze omgeving.

Dolmades maken op KretaKoken op Kreta GriekenlandKoken op KretaKook workshop op KretaKookexcursie op KretaLeer grieks koken

Koken op Kreta: Hier kunt u meer informatie vinden over het koken op Kreta. Een enkele kookworkshop of juist een hele week koken, het is allemaal mogelijk!

Uiteraard hebben we in deze maand nog veel meer excursie in de aanbieding. Bijvoorbeeld wandelen, snorkelen en boot trips over heel Kreta.

Kreta ExcursiesSnorkelen in KretaOktober in Kreta GriekenlandVakantie op KretaKreta TrouwenOktober op Kreta