NIEUWSBRIEF MAART 2021 ZORBAS ISLAND – KRETA

Nieuwsbrief Zorbas Island maart 2021 – Kreta: Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van nieuws voor een vakantie op Kreta in 2021. Droomt u alweer van een heerlijke vakantie in de zon? Met deze Nieuwsbrief Zorbas Island maart 2021 warmen we u alvast op!

Vakantie op Kreta in 2021: Corona/ Covid19 regels in Griekenland: Afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt om straks veilig open te kunnen. We staan te springen om jullie veilig te kunnen ontvangen. We houden ons aan alle EU/Griekse wetgeving en veiligheidsregels, zodat jullie hier onbezorgd op vakantie kunnen komen. Dat kan dit seizoen van 1 april 2021 tot en met 7 januari 2022.

Nieuw in 2021 – Hike en bike vakantie – wandel- en fietstochten op Kreta: Dit jaar hebben we een aantal nieuwe wandelingen en fietsroutes uitgezet. Hier geven we een overzicht van deze nieuwe mogelijkheden voor een hike en bike vakantie avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta. U kunt deze routes met ons wandelen en fietsen. Maar we hebben ook GPS-mogelijkheden om deze routes individueel te doen. Ook de gasten die vaker met ons gewandeld en/of gefietst hebben, zullen aangenaam verrast worden door deze nieuwe routes. U kunt dit als pakket boeken: drie wandelingen en twee fietstochten in acht dagen, of andersom: drie fietstochten en twee wandelingen. Alle foto’s zijn van 2020 – 2021. Gemaakt in de winter tijdens het uitzetten van de routes. 

Natuurlijk zitten wij op het moment niet stil. We zijn druk bezig met het uitzetten van nieuwe excursies die u in ons nieuwe programma zult tegenkomen. Voor meer informatie, klik hier.

Nieuw in 2021

Duiken en snorkelen: Op deze pagina hebben we een overzicht samengesteld van de mogelijkheden voor duiken en snorkelen op Kreta. Veel nieuwe lokaties!

Kamperen in een olijfgaard: Kreta is een vakantie eiland bij uitstek. Zon, zee, cultuur, natuur, tradities en vriendelijke mensen zijn de voornaamste redenen waarom men op vakantie naar Kreta gaat. Het grootste deel van het jaar is het weer heerlijk om van het buitenleven te genieten. Over het algemeen kiest men ervoor om in een hotel of appartement te verblijven. Een kampeervakantie op Kreta is niet iets waar men aan denkt. Er zijn zelfs genoeg mensen die nog nooit gekampeerd hebben, omdat ze het waarschijnlijk niet leuk vinden. Voor deze mensen, maar zeker ook voor alle andere gasten, hebben we een leuke uitdaging, kamperen in een olijfgaard in Griekenland, Excursie: 2 dagen wandelen en slapen in onze olijfgaard. We beschikken over tenten van 2 tot 10 personen, hangmatten, slaapbedjes etc. In de avond verzorgen wij een BBQ in het olijfveld.

Kookvakantie op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 8 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Griekse keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Kijk op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie voor meer informatie! Ook op de kookdag voor Zorbas gasten maken we weer nieuwe verrassende gerechten.

Workshop bronsgieten: Op Kreta is een bronsgieterij waar vader en zoon nog op dezelfde manier als de oude Grieken het brons gieten. Het is mogelijk om hier een workshop te volgen en zelf iets te maken. Tijdens de workshop wordt gewerkt met Zamac (zilverkleurig mengsel) omdat dit sneller smelt en dus minder gevaarlijk is. De workshop duurt ongeveer 2-3 uur.

Onbekend Kreta excursie: Een verzamelpagina van onbekende gebieden op Kreta. Deze tour brengt u naar centraal Kreta, langs oude ambachten, kloosters, dorpjes, wijnfabriekjes, olijfoliefabrieken, pottenbakkerijen, etc. Elk seizoen op Kreta biedt verschillende ambachten en activiteiten. Er zijn zoveel mogelijkheden om onbekend Kreta te ontdekken, dat we elke dag wel een excursie kunnen organiseren.

In 2021 hebben we een aantal nieuwe dingen. Zo kunt u een prachtig, vrijstaand huis op een berg, in een olijfgaard huren. Dit huis is van alle gemakken voorzien. Natuurlijk kunt u ook kiezen om een week in alle rust door te brengen en een week bij Zorbas. Voor meer informatie, klik hier.

Ook op Zorbas zijn we bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In de appartementen zullen de ramen en deuren vervangen worden. Deze zijn al gebracht en zullen in de komende maanden geïnstalleerd worden. Het woonhuis op Zorbas is voorzien van een nieuwe badkamer: de douche en het toilet zijn vervangen.

Zoals gezegd zijn we druk bezig met het uitzetten van nieuwe excursies. Nieuwe wandelingen, maar ook nieuwe fietsroutes. In 2021 wordt een aantal elektrische mountainbikes aangeschaft zodat we meer fietsexcursies kunnen organiseren!

Gelukkig bracht 2020 ook iets positiefs: de olijfoogst was boven verwachting goed! De kwaliteit van de olijven en de olie was fantastisch. Dus wilt u ook genieten van heerlijke extra virgin olijfolie, bestel uw blikken hier.

We houden u in 2021 op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vakantie op KretaVoor het huren van appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta kunt u bij ons het hele jaar door terecht.